SnowKidz 2022

Dupa succesul editiei de anul acesta, SnowKidz, programul Federatiei Internationale de Schi ce are ca obiectiv promovarea sporturilor pe zapada in randul copiilor, revine in 2022! Evenimentul organizat de Asociatia Tabere cu Suflet va avea loc la Sinaia, in perioada 12-13 martie.

Asociatia Tabere cu Suflet organizeaza inca de la inceputurile sale evenimente de schi pentru copii, iar din 2012 a devenit partener al Federatiei Internationale de Schi, implicandu-se activ in campania “Bring Children to the Snow”. De aceea putem spune ca programul initiat de Federatia Internationale de Schi se regaseste in Valorile Tabere cu Suflet.

FIS SnowKidz este un program unic și o platformă de comunicații care permite organizatorilor din întreaga lume să împărtășească și să-și prezinte evenimentele pentru a aduce copiii pe zăpadă. Evenimentele pot avea loc oricând și în orice loc din întreaga lume.

Obiectivul principal al FIS este de a organiza o structură de competiții internaționale la cele mai înalte niveluri, insa FIS iși propune sa promoveze la nivel mondial si sporturile recreative pe zapada, in principal schiul si snowboardingul. Viziunea FIS este ca aceste sporturi să fie prima alegere pentru sporturile de iarnă in randul copiilor si tinerilor. Cercetări recente au arătat că numărul persoanelor care participă la activități legate de zăpadă a scăzut în ultimii ani. Ziua Mondială a Zăpezii este una dintre inițiativele cheie introduse de FIS pentru a promova activitățile de zăpadă ca recreere sănătoasă, în special pentru tineri.

FIS SnowKidz nu se referă doar la creșterea numărului de evenimente si de participanti, ci este și o zi de educare și informare. Caci in timpul evenimentelor FIS SnowKidz, ne propunem sa promovam si alte Valori, cum ar fi:

1.Mediul: Tinerele generații sunt viitorii gardieni ai zăpezii. Copiii de astăzi sunt cei care vor conduce fabricile, industria și alți mari poluatori în viitor. Tinerele generații trebuie să crească având grijă de mediu, așa că și ei și copiii lor au la dispoziție zăpadă în viitor. În plus, prin conservarea mediului înconjurător cu scopul de a păstra zăpada, vor beneficia și alte medii naturale.

2.Beneficii pentru sănătate: Beneficiile sporturilor pe zăpadă sunt bine cunoscute. Un mare avantaj pe care îl oferă acestea față de multe alte sporturi este factorul „Wow” datorat mediul natural. Trebuie să scoatem copiii din jocurile lor video de zăpadă și să le punem pe zăpadă adevărată. Și vor descoperi că există mai multă plăcere în activitățile reale de zăpadă decât cele virtuale.

3.Siguranța: O parte importanta a unui stil de viață modern este siguranta, inclusiv in ce priveste activitățile de zăpadă. Cele „10 reguli FIS pentru conduita schiorilor și snowboarderilor”, cunoscute ca Decalogul schiorului, sunt considerate la nivel global drept legile pentru conduita pe pârtii, fiind, de asemenea, o componentă principală a activităților SnowKidz si a Zilei Mondiale a Zăpezii.

Evenimentul de anul acesta a strans 7 copii, care timp de 2 zile au schiat pe partii si nu numai, bucurandu-se de munte si de zapada. Mai multe detalii

Sezonul viitor reluam tradiția si ne vedem tot in martie, la Sinaia, pe schiuri sau snowboard:) Vom reveni cu detalii cat de curand!

Foto: Tabere cu Suflet

Published by Radu

http://radusavin.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create your website with WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: